De missie van Rock Against Trafficking Nederland NL is om door kracht van muziek en door gebruik te maken van de invloed van beroemdheden, mensenhandel over de hele wereld te stoppen. Door een enorme wildgroei van slavernij en mensenhandel organisaties, die zijn opgericht in het afgelopen decennium, beginnen overheidsinstanties de dringende noodzaak te begrijpen om het bewustzijn te verhogen en het belang van het inzetten van middelen. Hulpverleners op het gebied van mensenhandel erkennen de kracht van beroemdheden en artiesten die (inter-)nationaal toeren om de aandacht van het publiek te vangen. Rock Against Trafficking NL wil dit graag mogelijk maken.

Waarom muziek als boodschapper?
Ondanks de trends in de popcultuur naar digitale tribalisme blijft muziek de meest populaire koppeling tussen individuen over de gehele wereld. Muziek roert de ziel, creëert een unieke trilling en creëert een kracht ten goede in de wereld.
Bovendien, als een cultureel medium, is er niks populairder dan muziek.
Rock Against Trafficking NL wil met de invloed van deze kracht van muziek en beroemdheden, de algemene bekendheid van het publiek over de horror van mensenhandel en de benarde situatie van de slachtoffers te verhogen. Om dit te bewerkstelligen hebben wij de krachten gebundeld met Rock Against Trafficking California. Producer Gary Miller, de initiator van Rock Against Trafficking, is erg enthousiast over de samenwerking, want mensenhandel is een wereldwijd probleem en verdient wereldwijde aandacht. Het team in Amerika is momenteel druk bezig met de opnames van de eerste CD. Door de verkoop van de cd's, optredens en andere verwante stromen van inkomsten, door middel van gerichte activiteiten, genereren zij geld om de hulporganisaties te ondersteunen.

Ook Rock Against Trafficking NL wil door middel van benefietconcerten geld genereren voor de hulporganisaties, maar uiteraard kunnen donaties ook rechtstreeks worden gedaan aan Fier en/of CKM. Er is veel geld nodig voor de strijd tegen mensenhandel en het helpen van de slachtoffers.